Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Gevogelte

Gevogelte

Laatste toevoeging : 22 november 2005.

De industriekip uit de supermarkt smaakt al lang naar niks meer. Toch is er lekker gevogelte! De meeste supermarkten bieden ook beter gevogelte. Graankip, Waalse haan of Poulet de Bresse. Keuze genoeg en die paar eurootjes extra ook waard.

Artikelen in deze rubriek

 • Kip [Gallus domesticus]

  15 mei 2004, door wim

  Iedereen kent kip. Honderden vormen, van kippengehakt over kippenworst tot billen en borsten. Kinderen vinden kip meestal lekker omdat het geen heel uitgesproken smaak heeft. Kip is tamelijk vet, maar dat vet smelt er bij het bakken volledig uit en dat hoor je dus ook weg te gooien of te reduceren! Koop nooit ’s maandags kip, want de kans is heel groot dat het dier voor ’t weekend geslacht is en dus niet meer vers is.
  De industriekip en meer nog het scala aan kippenprodukten (worst, (...)

 • Kalkoen [Melleagris gallopavo spp]

  15 mei 2004, door wim

  In vele landen alleen met Kerstmis op tafel

 • Eend [Anas platyrrynchos]

  15 mei 2004, door wim

  Zeer lekker, zeer vlot verkrijgbaar, betaalbaar, maar jammer genoeg nogal vet. Heb je echter een goed, aangepast recept, dan is dit mijn persoonlijke top qua gevogelte! Eend moet rozig tot rood gebakken worden, liefst aan het karkas. De bouten gaar je apart nog wat na, want die mogen gaar zijn, anders zijn ze taai.
  Van een eend kan je de borst (de "Magret de canard") apart kopen, maar de boutjes dikwijls niet. De magret is dan ook veruit ’t lekkerste, zeker als je ’m nog enigszins rood mag (...)

 • Fazant [Phasianus colchicus]

  15 mei 2004, door wim

  Zeer bekend in Vlaanderen, maar niet inheems

 • Duif [Columba palumbus]

  15 mei 2004, door wim

  Goed verkrijgbaar in de handel, lekker en goedkoop. Wel dikwijls wat taaier dan we van gevogelte gewend zijn en erg rood vlees, wat niet iedereen kan appreciëren!
  Wilde houtduif, Columba palumbus is echt ondergewaardeerd. Toch hebben alle poeliers en zelfs sommige supermarkten het in het jachtseizoen. Zelfs de postduif, afstammeling van de Turkse tortel, Streptopelia decaocta is erg lekker.
  Jonge duif braad je zo’n 12 minuten, waarna je de filets lossnijdt en vier uur een fond trekt van het (...)

0 | 5 | 10