Homepagina > Ingrediënten > Vlees > Paardenvlees

Paardenvlees

Laatste toevoeging : 7 mei 2004.

Mager, mals en vrij donker van kleur. Je bereidt het net zoals rundsvlees en ook qua smaak lijkt het daarop.

De meeste inwoners van Angelsaksische landen, maar ook de meeste paardenliefhebbers spreken je nooit meer aan, eens ze weten dat je paardenvlees eet. Dat moeten we dan maar als een voordeel beschouwen. In de USA, waar niemand van de WASP’s zelfs maar op het idee zou komen paardenvlees te eten, worden wel vrolijk massa’s paarden in blik gedraaid om als honden- en kattenvoer verkocht te worden. Daar zijn ze dan niet te edel voor.

Niet alle slagers verkopen paardenvlees, maar de betere slager heeft het wel. Paardenbiefstuk en paardenstoofvlees kunnen de meeste van hun klanten dan ook zeer appreciëren.

Het meeste paardenvlees dat bij je slager verkocht wordt, is Argentijns. De paarden die door voor de vleesproductie gehouden worden, zijn halfwild. Ondanks de lange reis die het vlees, vacüum verpakt of diepgevroren, moet afleggen, is dit prima vlees.

Artikelen in deze rubriek

 • Paardenstoofvlees

  7 mei 2004, door wim

  Paardenstoofvlees is erg lekker en vrijwel iedereen die in een frituur wel eens stoofvlees eet, heeft waarschijnlijk al wel eens paardenstoofvlees gegeten zonder het zelf te weten. Heel wat frituren die nog de moeite doen om zelf hun stoofvlees te bereiden, gebruiken bij voorkeur paardenstoofvlees, omdat het lekkerder en goedkoper is dan rundsvlees.
  Klaarmaken gaat net als bij rundsstoofvlees. Aanbraden, verderstoven met ui en kruiderij en bier of wijn tot het vlees gaar is.
  Een (...)

 • Paardenbiefstuk

  7 mei 2004, door wim

  Paardenbiefstuk is de volledige tegenhanger van rundsbiefstuk. De kleur is heel wat donkerder, de smaak een beetje sterker. Een goede biefstuk mag twee tot drie cm dik zijn, anders kan je ’m niet correct bakken.
  Kort bakken op een hoog vuur in boter met een scheutje olie. Even laten rusten. Serveren met sla en frietjes, béarnaisesaus...
  Daar waar rundsbiefstuk voor mij "bleu" mag zijn, heb ik paardenbiefstuk liever iets gaarder. Dat heeft niet alleen met de wat sterkere smaak te maken, (...)