Homepagina > Ingrediënten > Zuivel

Zuivel

Laatste toevoeging : 19 februari 2015.

Zuivelprodukten zijn een belangrijke calciumbron. Bovendien zijn ze ook een bron van vitamines en eiwitten en hoef je er als vegetariër ook geen schuldgevoel aan over te houden.

Artikelen in deze rubriek

 • Malted milk

  22 februari 2015, door wim

  "Malted Milk" is moeilijk te vertalen. "Melk met mout" is te slap, "gemoute melk" doet alleen vraagtekens rijzen. Het is een drank die vandaag in "instant poeder" vorm in de handel is, maar die alleen in de Angelsaksische landen populair is.
  Het is een mengsel van nondiastatisch moutpoeder, tarwebloem en melkpoeder, waaraan meestal melk en suiker toegevoegd worden, waarna het geroerd of geschud wordt.
  Het drankje in de huidige vorm werd bedacht door James Horlick, een apotheker uit (...)

 • Griekse en Turkse yoghurt

  8 februari 2010, door wim

  In het Midden-oosten, Turkije en Griekenland wordt een soort yoghurt gemaakt waar tot 50% room aan de melk toegevoegd wordt voor de bereiding. Deze yoghurt is ookgedeeltelijk uitgelekt en dus veel steviger van consistentie.
  De smaak is veel zachter en minder zuur dan van melkyoghurt. In de supermarkt kan je deze yoghurt vinden onder de naam "Griekse yoghurt"en zelfs "Turkse yoghurt". Het verschil is dat de Griekse gereguleerd wordt als streekproduct en minstens 25% room moet bevatten. De (...)

 • Yoghurt

  15 mei 2004, door wim

  gefermenteerde melkbereiding

 • Karnemelk

  15 mei 2004, door wim

  botermelk

 • Boter

  14 mei 2004, door wim

  echte, natuurlijke boter

0 | 5