Homepagina > Ingrediënten > Vetstoffen > Olie > Arachideolie, aardnotenolie

Arachideolie, aardnotenolie

dinsdag 4 mei 2004, door wim

Algemeen bekende betaalbare olie voor het bakken. Gemaakt van pindas. Zeer neutraal van smaak en goed bestand tegen hogere temperaturen. Je kan ze ook voor vinaigrette gebruiken, maar daarvoor is de smaak niet altijd de beste keuze. Bovendien bevat arachideolie veel onverzadigde vetzuren, wat zeer gezond is voor de vethuishouding van je lichaam.

Arachide-olie bevat ongeveer 50% oleïnezuur, 8% palmitinezuur, 20% linoleïnezuur, 5% stearinezuur, lignocerinezuur en het bevat als enige olie arachidinezuur.

De caloriewaarde van deze olie is ongeveer 2500 kilojoule per 100 g. Het verbrandingspunt van ongeraffineerde arachide olie ligt bij 160° C, wat ze ongeschikt maakt voor bakken en braden. Geraffineerde olie heeft echter een verbrandingspunt van 230°C. En dat is dan weer uitstekend voor bakken en braden.

7 Berichten

 • Arachideolie, aardnotenolie Le 14 juni 2012 à 09:23, door Anna en Suus

  Beste Wim,

  wij hebben voor onze studi wat meer info nodig, maar dat is nergens te vinden, wij denken dat u best wat meer info weet.
  Wij vragen u daarom wat meer info te plaatsen.

  Vriendelijke groeten Anna en Suus.

  Beantwoord dit bericht

  • Arachideolie, aardnotenolie Le 14 juni 2012 à 13:49, door wim

   Beste Anna en Suus,

   Het zou wel helpen als je er bij vertelt welke informatie je nodig hebt. Zo in ’t wilde weg kan ik wel veel vertellen over olie, maar of dat is wat jullie zoeken, is nog maar de vraag...

   Met vriendelijke groeten,

   Wim

   Beantwoord dit bericht

 • Arachideolie, aardnotenolie Le 27 juni 2012 à 19:40, door Jay

  Welke olie is nou het best om te gebruiken voor frituren/bakken op hoge temperatuur. Arachide olie, zonnebloem olie of een andere olie?

  Beantwoord dit bericht

Dit artikel beantwoorden