Beginpagina > Ingrediënten > Vetstoffen > Olie > Avocado-olie

Avocado-olie

dinsdag 4 mei 2004, door wim

Geraffineerde olie van het vruchtvlees van avocado, dat na ontwatering koud geperst wordt. Het vruchtvlees bevat ongeveer 15% van deze olie.

Voor vinaigrette of mayonaise en als extra smaak aan olie voor ’t roosteren van vis. Avocado-olie is echter vrij duur en niet overal te vinden. Het verbrandingspunt ligt bij 270°C, maar door de heel hoge prijs is ze toch niet geschikt voor bakken en braden.

Deze olie bevat glyceriden van linoleenzuur, oleïnezuur, myristinezuur, palmitinezuur, stearinezuur en arachinzuur, allemaal belangrijke omega-3- of omega-6 vetzuren.

Van de pit van de avocado wordt een andere olie bereid, die vooral toepassing vindt in de zeep- en de cosmetica industrie.

Dit artikel beantwoorden