Homepagina > Ingrediënten > Andere > Ijzeren eieren

Ijzeren eieren

maandag 19 juni 2017, door wim

Apotiedan, (阿婆鐵蛋) zijn zwarte, taaie eieren, recent bedacht door een dame in Taiwan die gekookte eieren verkocht. Toen ze op een dag een hele hoop "rode", in sojasaus bouillon gekookte eieren moest warm houden, kwam het idee.
Het idee sloeg aan en vandaag zijn deze populair in Taiwan. Ze worden ook geëxporteerd, o.a. naar Maleisië. En je kan ze hier soms ook vinden in Aziatische supermarkten.

De kippen-, duiven- of kwarteleitjes worden eerst gewoon hardgekookt. Daarna worden ze telkens 3 à 4 uur warm geweekt in een marinade op basis vansojasaus. Daarna worden ze telkens gedroogd. Dit proces wordt een aantal keren herhaald.

JPEG

Dit resulteert in een enigszins taai, donkerbruin tot bijna zwart, rimpelig ei met een vrij sterke smaak.

Dit artikel beantwoorden