Beginpagina > Je bent wat je eet > Voedingsadditieven > Aroma’s > Kaneelaldehyde

Kaneelaldehyde

woensdag 31 maart 2004, door wim

Kaneelaldehyde, 3-phenyl-2-propenaldehyde of hydroxycitronella, wordt ook wel eens als aroma in cosmetica gebruikt. Het wordt vooral als aroma in gebak en koekjes verwerkt. Het zit van nature ook o.a. in basilicum.

Het is een bekend, maar geen erg sterk allergeen en wordt mede verantwoordelijk geacht voor bakkerseczeem.

Dit artikel beantwoorden